Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Cara Buat Kuih Ketayap Inti Kelapa Resepi Original Yang Wajib Cuba Kongsi Resepi
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; 2 sudu besar minyak masak; Blender semua bahan hingga halus. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Cara penyediaan kuih ketayap : Kacau sebati sampai gula larut. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari santan dan kelapa parut. Masukkan kelapa parut, air, gula . 2 sudu besar minyak masak; Kacau sebati sampai gula larut.
Blender semua bahan hingga halus.
Blender semua bahan hingga halus. 2 sudu besar minyak masak; Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Cara penyediaan kuih ketayap : Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan kelapa parut, air, gula . Dari santan dan kelapa parut. Kisar dengan 2 cawan air. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
2 sudu besar minyak masak; Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari santan dan kelapa parut. Cara penyediaan kuih ketayap : 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Cara penyediaan kuih ketayap : Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kacau sebati sampai gula larut. 2 sudu besar minyak masak;
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
2 sudu besar minyak masak; Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan kelapa parut, air, gula . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Blender semua bahan hingga halus. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Cara penyediaan kuih ketayap :
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari santan dan kelapa parut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Dari santan dan kelapa parut. Masukkan kelapa parut, air, gula . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kisar dengan 2 cawan air. Kacau sebati sampai gula larut. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun .
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Kisar dengan 2 cawan air. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Kacau sebati sampai gula larut. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Cara Buat Kuih Ketayap Inti Kelapa Resepi Original Yang Wajib Cuba Kongsi Resepi. Blender semua bahan hingga halus. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Dari santan dan kelapa parut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 2 sudu besar minyak masak;
Masukkan kelapa parut, air, gula .
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Masukkan kelapa parut, air, gula . Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Dari santan dan kelapa parut.
Dari santan dan kelapa parut.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Post a Comment for "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Cara Buat Kuih Ketayap Inti Kelapa Resepi Original Yang Wajib Cuba Kongsi Resepi"